Ryggtrening og seiling

På en seilbåt er alltid ryggen utsatt for potensielle skader. Derfor trener jeg målrettet for å opprettholde en sterk rygg. Dette skal være med på å forebygge potensielle skader som jeg kan slipper unna.

De som har dårlig trent rygg får ofte store problemer ombord på en seilbåt. Det skal gjerne ikke mange dagene til før de begynner å få smerter som gjør at de må gå på land.

I det siste har jeg intensivert ryggtreningen ytterligere for å holde meg i form. Dette gjør jeg fordi jeg begynner å bli eldre, og ikke har en like stor naturlig styrke i ryggen som tidligere. Derfor blir det mange repetisjoner på ryggøvelsene jeg gjennomfører på treningssenteret. Etter kort tid merker jeg allerede stor forbedring i forhold til tidligere. Den positive overraskelsen er at dette har effekten på både seiling og alt annet. Andre oppgaver i dagliglivet blir også enklere fordi jeg føler meg i bedre fysisk form.

Det fantastisk med ryggen er at man selv kan gjøre så mye for å unngå skader. Ved å trene så reduserer jeg sjansen for at noe skal gå galt når jeg er ute på sjøen. Dette er et enkelt tiltak som har en fantastisk forebyggende effekt. Derfor oppfordrer jeg alltid andre aktive til å gjøre det samme for sin egen helse.

Med bedre rygg blir man også en bedre sjømann. Dette er noe jeg har lært gjennom tjue år på sjøen, og som omtrent aldri slår feil. De med svak rygg vil raskt få store problemer til sjøs på grunn av det tunge arbeidet som kreves.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *