En diskusjon om maskulinitet og femininitet

Av alle debatter vi har her hjemme ved middagsbordet så må jeg si at diskusjonen vi hadde hjemme i går var blant de mer moro 🙂 Det endte opp med at vi lo til vi nesten falt av stolene. Min kone prøvde å argumentere hvorfor hun syns jeg er feminin, mens jeg istedet syns min kone er konservativ. Jeg liker å pynte min båt og gjøre det pent der, og hun sier at dette ville være nok argumenter for at si at jeg er feminin. Som om interiør og design ville være bare for kvinner?

Båten er mitt andre hjem
Mange kan finne det vanskelig å forstå at jeg ser båten som mitt andre hjem i løpet av sommermånedene. Jeg tilbringer mye tid med den, og selvfølgelig vil jeg at det skal være koselig og fint på båten. Så for meg er det ikke noe galt i det hele tatt at jeg vanligvis handler innredning og slikt til båten. – Det er som alle andre hjem når som helst, pleier jeg å si. Og nå har jeg nettopp vært å kjøpt gardiner for båten (samme som min kone kjøpte tidligere på www.chilli.no) og det var da min kone syntes jeg var feminin.

Mannlige og kvinnelige interesser – hva er det egentlig?
Det jeg synes er så morsomt i denne diskusjonen er at vi vanligvis snakker om at min kone synes jeg er ”macho” og ”en typiske mann.” Men bare fordi jeg ønsket å kjøpe gardiner så endret hun hele diskusjonen, og nå er jeg plutselig feminine. Jeg tror ikke vi vil holde på å sette merkelapper på ting. Vi har kommet så langt rundt spørsmålet om kjønn og ”den mannlige og den kvinnelige” så det ville være dumt å la det fortsette. Min kone er ikke helt enig med meg her. Hun tar til orde for likestilling, men hun sier også at hun mener at det er slike ting som ”mannlig og kvinnlig”.

For henne er for eksempel møbler, renhold, barnepass og slikt ”feminine sysslor” og noe som hun virkelig ønsker å gjøre (for hun liker det, sier hun). Men hun ønsker også hjelp noen ganger fordi hun ikke har tid med alt. For meg er det viktig at vi har et godt samarbeid, og at både min kone og jeg føler vi er likestilt i forholdet vårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *